Брилијант

Рафинираното сончогледово масло за јадење БРИЛИЈАНТ е богато со есенцијална масна киселина (линолна) и е меѓу најдобрите извори на природен витамин Е (токоферол), што го прави едно од најквалитетните масла за јадење. Витаминот Е е моќен антиоксиданс, што значи дека ги штити клетките на телото од оштетувања што се резултат на изложеност на загадувачите на животната средина, а исто така му помага на Вашето тело да создава црвени крвни клетки, односно го одржува функционирањето на циркулаторниот систем. 
 • Состав

  Гарантиран квалитет

  За производство на „Брилијант“ користиме најсовремена технологија, автоматизиран и оптимизиран процес кој му обезбедува константен квалитет на маслото. Полнењето и пакувањето се вршат комплетно под заштита на инертен гас, што му овозможува на маслото голема стабилност и долг рок на употреба.

  Еко-амбалажа

  Сите масла на Брилијант ги полниме само во еколошки ПЕТ-шишиња.

  Водечко масло за јадење според потрошувачите во Република Македонија, според сите карактеристики*

  Сите масла се полнат само во еколошки ПЕТ шишиња и се пакуваат во следниве амбалажи:

  - артикл од 1 л - во пластична фолија по 12 шишиња;

  - артикл од 5 л - во картонска кутија по 4 шишиња;

  - рефус рафинирано сончогледово масло - се испорачува само во амбалажа на купувачот.

   
 • Хранлива вредност

  Технологија на рафинирање

   

  За рафинирање на растителните масла се користат најсовремените научни достигнувања. Целта е да се зачуваат сите вредни биолошки состојки, со истовремено отстранување на оние компоненти кои го намалуваат квалитетот и негативно влијаат врз органолептичките својства на рафинираното масло за јадење..